Borstkanker

Als je te maken krijgt met de diagnose borstkanker staat het leven op zijn kop.

1 op de 8 vrouwen in Nederland krijgt hiermee te maken.

Veel vrouwen met borstkanker hebben behoefte aan een gesprek en vragen hulp bij de verwerking van de diagnose. De behandeling in het ziekenhuis vraagt veel van jezelf en van je naaste omgeving.

De reguliere behandeling van kanker is ingrijpend en werkt verstorend op de natuurlijke energiesystemen van het lichaam. Door een operatieve ingreep en/of chemokuur komen vrouwen vaak in een niet natuurlijke overgang. Omdat de pre-menopauze wordt overgeslagen en de menopauze plotseling begint, ervaren vrouwen dit vaak als een hormonale achtbaan. Het is een moeilijke fase door de combinatie van de bijwerkingen van de behandeling, de overgang met de daarbij behorende klachten en de verwerking van het ziekteproces. Goede uitleg is van belang bij de behandeling met Aromataseremmers of Tamoxifen in relatie tot de overgang.

Het helpt om het lichaam in deze moeilijke fase te ondersteunen en de leefstijl aan te passen. Vanzelfsprekend is goede voeding van groot belang tijdens de behandeling en de periode van herstel. De juiste brandstoffen voor het lichaam, eventueel aangevuld met supplementen, zorgen voor meer energie.

Maak een afspraak voor een consult. Je kunt rekenen op een onvoorwaardelijk luisterend oor en praktische tips en adviezen voor het dagelijks leven. De begeleiding maakt het leven draaglijker en helpt om sterker in het herstelproces te staan en is daarmee een goede aanvulling op de voorlichting en de ondersteunende zorg van het ziekenhuis.