Ervaringen

“Een hele goedemorgen Caroline, ik wilde je toch even laten weten hoe het nu met mij is na onze afspraken en veranderingen die ik gemaakt heb na jouw input. Ik heb mij nog nooit zo goed gevoeld en dat ook tijdens mijn PMS. Eind maart had ik mijn eerste afspraak bij jou en ik weet nog dat ik midden in mijn PMS zat en ik was die gene die er ZOOOO last van had altijd! Daarna hebben we nog 2 afspraken gehad en je hebt mij verteld over voeding, PMS  en wat je erbij kan slikken qua vitamine. Ik ben nu totaal 8 KG afgevallen en vanaf eind april tot nu geen ernstige PMS klachten gehad. Ja wel het gevoel dat we de maandelijkse periode ingaan maar absoluut niet zoals ik het al heel mijn leven had en dat was vreselijk! Ik voel mij echt heel goed en mede door jou ben ik de stappen gaan maken die nodig waren. Ik heb mijn voeding compleet verandert en ben heel bewust geworden over voeding . De folders die je mij des tijds mee gaf daar heb ik echt iets mee gedaan. Wat ik wel elke ochtend slik zijn de supplementen die jij mij hebt geadviseerd. En deze combi is DE combi voor mij.. haha. Ik voel mij helemaal in balans. Te weten dat ik bijna de pil wilde slikken op `dokters advies` Terwijl het op de `gezonde manier` op te lossen is! Eigenlijk best erg!!  En alle vrouwen mogen/moeten het weten dat er echt een oplossing is, de gezonde. Want niemand verdient het om je zo rot te voelen, zo neerslachtig en down!  Ik voel mij nu compleet het tegenovergestelde! Ik hoop echt dat de dames die zich ook zo rot voelen met PMS ook echt niet aan de pil gaan en eerst deze methode gaan proberen. Je moet zelf wel echt het roer omgooien maar dat wil je toch echt wel als je je zo rot voelt!  Daarom wilde ik je bedanken voor alles! Al was ik niet naar je toegekomen was ik zeker weten nog steeds daar waar ik was!”.


“Ik kon snel bij Caroline terecht. Ik vond dat ze in onze consulten alle tijd nam en luisterde. Ik kon mijn verhaal goed doen en ze gaf veel informatie over de werking van lichaam, hormonen in de overgang. Ik ging me realiseren dat niet alle klachten van de borstkanker af kwamen maar ook met mijn leeftijd/overgang te maken hadden. Ook kreeg ik verschillende voedingssupplementen aangereikt en informatie hierover, zowel mondeling als schriftelijk. Dit is iets wat ik voorheen nooit gebruikte. Nu gebruik ik ze nog steeds (met tussenpozen). Ik geloof echt dat het verschil maakt. Onze gesprekken gaven me rust in mijn hoofd en weer wat zelfvertrouwen in mijn lichaam.”


“Via de website Care for Women kwam ik in contact met Caroline. Ik had al een tijdje last van overgangsklachten en wilde daar graag een keer met iemand over praten.
De gesprekken met Caroline heb ik als zeer prettig ervaren. Op een rustige plek neemt ze ruim de tijd voor je. Tijdens de gesprekken probeer je samen te ontdekken van welke klachten je het meeste last hebt. Om vervolgens te bekijken of hier een oplossing voor is. Wat mij vooral ook aansprak is dat er gezocht wordt naar een natuurlijke oplossing door o.a. je eetpatroon te veranderen of door voedingsstoffen toe te voegen. Ik had bijvoorbeeld veel last van hoofdpijn, drink nu elke dag verse gemberthee waardoor ik nog maar zelden last heb van hoofdpijn. Niet alleen je lichamelijke klachten worden besproken maar ook je manier van leven. Door hier meer inzicht in te krijgen en rust in te bouwen kan je beter met je lichamelijke klachten omgaan.
Het is gewoon erg fijn om met iemand te kunnen praten die je serieus neemt, naar je luistert, niets opdringt en probeert samen er uit te komen!”
Jolanda


“Met overgangsklachten werd ik door mijn huisarts naar de gynaecoloog doorgestuurd. In het ziekenhuis werd niet geluisterd, maar wilde men DOEN! Eerst een echo, vervolgens een waterecho en daarna een hysteroscopie. Aansluitend stelde de gynaecoloog voor mijn baarmoederslijmvlies weg te branden, de zgn. ballontherapie. Toen was bij mij de maat vol en heb ik een afspraak gemaakt bij Caroline van Care for Women. Een verademing! zij luisterde, zag mij als mens i.p.v. een baarmoeder. Doordat ze de tijd nam te luisteren naar mijn verhaal kon ze aan de slag met mij als mens. Met eenvoudige handvatten zoals het aanpassen van mijn voedingspatroon en het slikken van een paar supplementen werd ik weer snel de energieke Inge die ik was!”


“Na diverse ( medische ) omzwervingen kwam ik via een vriendin terecht bij Caroline Zwanenburg van Care for Women. Na gesprekken over mijn klachten, die hoofdzakelijk met de overgang te maken hebben, zette zij mij weer op het juiste spoor. De klachten blijken veel omvattend, maar voor haar heel herkenbaar. Er wordt meegedacht en meegevoeld.”
Ati


“Toen ik een aantal maanden geleden via de internet site van Care for Women terecht kwam bij Caroline was ik zo’n beetje de wanhoop nabij. In ons eerste gesprek nam Caroline mijn klachten gelijk serieus. Ik was moe, erg agressief en neigde naar depressiviteit. Op haar aanraden ben ik gelijk begonnen met supplementen en dit bleek een schot in de roos. Ik ben een persoon die vrij direct reageert op medicatie en voor ik het wist sloegen de supplementen aan en voelde ik de agressie zakken. Door bloedonderzoek op haar advies te laten doen bleek ik ook een tekort aan vitamine B12 en vitamine D te hebben. Ook daar kon Caroline mij de goede producten voor geven. De gesprekken waren fijn en duidelijk. Dus eindconclusie: ik heb mijn bezoeken bij Caroline als zeer positief ervaren en zou het een ander zeker aanraden.”
Corina


“Caroline stelt je meteen op je gemak in haar gezellige en huiselijke praktijk. Ze kijkt naar het totaal plaatje en kijkt dan waar behoefte aan is. 
Ze komt professioneel over. Gestart met een ontzuring kuur en later aanvullende vitaminen. Ik voel me er goed bij. Ook heeft Caroline me laten nadenken om leuke dingen voor mezelf te gaan doen. Zo start ik binnenkort met een pedicureopleiding!”
V.E


“Ik ben al verschillende keren bij Caroline Zwanenburg geweest in verband met overgangsklachten en ben zeer tevreden over de behandeling. Niet alleen krijg ik de juiste supplementen en vitaminen voorgeschreven, zij geeft ook goede tips op het gebied van voeding die ik als heel waardevol ervaar. Caroline neemt ruim de tijd om eventuele problemen te analyseren. De sfeer is altijd goed waardoor je je snel op je gemak voelt. Ik ga na zo’n gesprek altijd met een positief gevoel en hernieuwde energie naar huis!”


‘’Care for Women’’ kan met weinig, veel bereiken. Dat is naar mijn mening een belangrijke kracht. ‘’Care for Women’’ begrijpt door gesprek en sluit aan bij persoonlijke vragen en/of mogelijkheden, en vaardigheden m.b.t. het vrouw zijn. Op een, vind ik, prettige en efficiënte manier.
Een prettige samenwerking.  Bovenal vind ik Caroline vaardig, heb geleerd hoe gezond en in balans in het leven te kunnen staan als vrouw.
Dankbaar. 
M.


Vorig jaar, in 2016, ben ik bij Caroline terecht gekomen omdat ik mij al een paar jaar niet fijn voelde. Ik had veel last van mijn darmen, enorme stemmingswisselingen, onregelmatig ongesteld, constant moe, veel pijn in mijn buik, nachtelijk zweten, veel last van candida dus eigenlijk bij elkaar vage klachten. Een aantal keren bloed geprikt maar ook daar kwamen geen bijzonderheden uit. Echo van mijn baarmoeder en eierstokken gehad in het ziekenhuis maar daar waren geen bijzonderheden op te zien. Gelukkig natuurlijk maar toch hield ik wel de klachten en bepaalde deze klachten mijn leven.
Ik was constant van mening dat ik toch echt last had van mijn hormonen maar de dokter kon niets met deze constatering alleen dat ik eventueel weer aan de pil kon gaan maar dat wilde ik totaal niet want dan zou ik net als vroeger weer veel hoofdpijn krijgen en ik wilde eigenlijk geen gifstoffen meer in mijn lijf als het niet nodig was. Ik ben ook nog een keer bij de gynaecoloog geweest en die constateerde waarschijnlijk PMS, een aantal maanden lijstje bijgehouden en daar zat wel een kleine kern van waarheid in maar daar moet je mee leren leven werd gezegd.
Toen ik weer voor de zoveelste keer bij de fysio was voor vage klachten, gaf zij mij het advies om misschien een keer een afspraak te maken bij Care for Women zodoende kwam ik bij Caroline terecht. En deze afspraak kwam als een warme deken om mij heen te liggen want Caroline begreep mijn klachten volledig en herkende veel van mijn klachten alleen dat al nam een hoop spanning weg want met de tijd raak je natuurlijk wel een beetje het vertrouwen in je lichaam kwijt wat ook stress met zich mee bracht.
Door een aantal goede en lange gesprekken met Caroline over onder andere aanpassingen in mijn eetpatroon en leefpatroon, acceptatie van ouder worden en veranderen van je lichaam, het innemen van natuurlijke supplementen voor mijn cyclus, ben ik heel erg opgeknapt. Je moet accepteren dat je geen 20 meer bent en je lichaam gaat veranderen naarmate je de 40 gaat passeren dus accepteer de lichamelijke dingen die gaan veranderen en probeer daarin rust te vinden. Rust vinden was voor mij misschien nog wel het belangrijkste advies.
Caroline bedankt.


Enkele maanden geleden kwam ik met allerlei klachten bij Caroline. Ik had vooral last van paniek, onrust, onzekerheid, emotionele buien en ik sliep slecht. Er was van alles in de privé en zakelijke sfeer aan de hand. Sporten, ontspanning en veel buiten wandelen deed ik al. Caroline raadde mij aan een aantal supplementen te gaan nemen en naar mijn voeding te kijken. Ik was nogal sceptisch. Kon niet geloven dat ‘een paar van die pilletjes’ mij zouden gaan helpen. Toch ben ik haar advies direct gaan opvolgen, onder het motto baat het niet dan schaadt het niet en, daarnaast, greep ik alles aan om me maar beter te gaan voelen. Na een paar weken had ik al het idee dat het begon te werken, maar bleef sceptisch. Echter, na een 3-tal weken begon ik me echt beter te voelen. Dat heeft zich doorgezet en ik kan nu, 4 maanden later, zeggen dat ik me gewoon erg goed voel. Natuurlijk heb ik meer stappen ondernomen om me beter te gaan voelen, maar ben er van overtuigd dat het advies van Caroline over de supplementen en de voeding me enorm geholpen heeft. Ben erg blij dat ik haar gevonden heb ! Ik kan haar dan ook van harte aanbevelen.


M’n situatie is nogal wisselend geweest… En jouw zorg heel goed en betrokken…Ik ben heeeeeel erg blij met je hulp, maar vind het lastig om alle klachten aan te geven, het was zo divers. De eerste keer menopauze dingen, supplementen hielpen super, maar op de lange duur werd het steeds raarder en toen was je heel duidelijk: stoppen met het een, proberen met het ander, maar vooral langs de huisarts voor gerichte bepalingen. Dat ikzelf daar niet aan wilde betekent niet dat jouw opmerking niet steeds door m’n hoofd spookte. Toen ik dan toch langs ging heeft hij direct jouw advies opgepakt. Mijn ervaring is dat je goede kennis van zaken hebt, maar vooral dat je ook weet waar het voor jou ophoudt. Nu m’n cyclus weer trouw werkt lijken die menopauze-met-alle-problemen weer heel ver weg, maar als het nodig is kom ik zeker terug.